Пътните настилки са предимно сухи, а по високите усойни места мокри. Опасност от частично заледяване на пътната настилка има на местата с над хиляда метра надморска височина, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими.

Автомагистралите „Тракия" и „Хемус" в момента са сухи, като автомагистрала „Хемус" е мокра на територията на област София и е затворена за движение аварийната й лента от 16-ти до 17-ти километър в посока София - Ботевград.

Пътната настилка на автомагистрала „Марица" е мокра и е затворена за движение от 106-ия до 112-ия километър с обход през Харманли - Любимец - Свиленград. Движението на моторни превозни средства през ГКПП към 6 ч. е нормално.

Затворени остават проходите Твърдица - Елена и Етрополе - Златица, както и Дюлински за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча - Копривщица, над 10 тона - през прохода Шипка и Петрохан в района на село Гинци, както и по пътя Сливен - Стара река и Костенец - Самоков.

Все още е в ремонт мостът над река Янтра при град Бяла, като обходният маршрут е през гара Бяла - село Ценово - село Обретеник.