Продължаването на извънредното положение се налага, за да могат новите мерки да заработят, по думите на Бойко Борисов


Премиерът Бойко Борисов съобщи по време на пресконференция в Министерския съвет, че със заповед на министъра на здравеопазването извънредната епидемична обстановка заради коронавируса ще бъде удължена с още един месец.


Ще удължим с още един месец извънредното положение заради пандемията със заповед на министъра, за да може тези мерки да работят, каза премиерът на пресконференцията, на която представи новите социално-икономически мерки на правителството за преодоляване на последиците от коронавирусната криза на обща стойност близо 2 млрд. лева.


През юни главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев каза, че удължаването на епидемичната обстановка (което се прави периодично) е необходимо, за да се налагат и граничните мерки (наред с останалите, действащи в страната).


На пресконференцията днес лидерът на НФСБ (ОП) Валери Симеонов каза, че по молба на туристическия бранш туристи от Молдова, Израел, Кувейт, Сърбия и Северна Македония ще бъдат допускани след предоставяне на PCR тестове, направени 72 часа предварително.