Баскетболният Левски стартира утре защитата на титлата си от Балканската лига с домакинство на черногорския Улцин. Двубоят от първия кръг на регионалната надпревара е от 17.30 часа в зала „Универсиада”. При „сините” единствената промяна в сравнение с миналия сезон е плеймейкърът Джейсън Кроу, а гардът Златин Георгиев най-вероятно ще пропусне срещата, заради контузия, получена на подготвителния турнир в Гърция.

„Започваме участие в Балканската лига. Предстои ни много тежък сезон, защото когато един отбор има успехи, те водят до съответните последствия. Левски направи много успешен сезон и се утвърди като сериозен отбор. Би трябвало да защитаваме позициите се. Няма да ни е лесно. Началото на Балканската лига е много отговорно за нас и ние искаме минимум финал. Независимо, че целта не ни е поставена от ръководството, ние имаме своите амбиции. Факт е, че ЛукОйл е по-силен от всякога в България. Селекцията им бе направена, за да отстранят Арис и за мен те бяха по-добрият отбор. Не успяха, но в спорта не винаги нещата се получават. Започваме с ясното съзнание, че задачата ни е отговорна. Запазихме състава и доведохме само един нов играч. Надявам се, че ще вървим нагоре. Вярвам, че съперниците ни утре не са с много голям опит и ще успеем да постигнем положителен резултат. Съперниците ни в събота не са за пренебрегване. Ще се отнасяме с респект към всички отбори. Трябва да знаем, че всеки мач за нас е отговорна задача, която трябва да изпълним”, коментира старши треньорът на „сините” Тити Папазов и добави:

„Нормално е да не сме във върхова форма. Контролите в Гърция бяха много полезни. Торо беше болен през целия турнир, но нямаше как да се лишим от него. Сега той и Станислав са добре. Имаме проблем със Златин, който се контузи на последния мач минута и половина преди края. Най-вероятно ще пропусне двубоя утре. Но, ако не успее и до събота да се възстанови, но от понеделник вярвам, че ще е готов. Знаете, че жребият ни определи много рано да се срещнем с ЛукОйл. Факт е, че те имат най-силния тим, който са имали някога. Напрежението е при тях. Трябва да бъдем обективни, че име като Камбала не е идвало в България.”

„Нашата селекция по принцип винаги е отворена. При мен много рядко се правят категорични промени. Ще видим сега спрямо съперника, ако трябва нещо много драстично да коригираме. В този вид ще сме поне до Нова година. Това, че няма самоцел на всяка цена да сме първи, помага в работата, но никой не се отнася безотговорно. Знаете, че винаги съм с едно на ум. Вярвам в играчите си и те познават моята работа. Това се неща, които са в плюс”, заяви още Константин Папазов.

Снимка: levskibasket