Баскетболният Левски е на път да види светлина в тунела и този път тя да не е от идващия насрещен влак. Шампионите и носители на Купата на страната може да получат добри новини в близките дни. Това призна наставникът на “сините” Константин Папазов, който в момента е в ролята на човека оркестър за клуба. Той е провел няколко разговора по време на празниците, които му дават надежда, че Левски може да бъде спасен.


“Има индикации от сериозни хора, че могат да помогнат и да се спасим. По празниците е трудно да се водят подобни разговори, но продължаваме борбата. Идеята е повече хора да помогнат с по-малко средства. 10-20 човека с по 1000-2000 лева на месец. Това би означавало, че ще съберем пари, с които да не допуснем разпускане на клуба”, коментира Папазов.


Той допълни, че в настоящия си вид Левски няма да играе в Адриатическата лига. Столичани вече отложиха мача със Задар, който трябваше да се състои в събота. Те няма да пътуват до Подгорица, където по програма трябваше деа се изправят срещу Будучност на 10 януари.


“От Лигата ни влизат в положението. Те нямат нужда от отбор като нашия, в този му вид. Ако можехме да оттеглим депозита си преди старта на турнира, щяхме да го направим. Сега сме в заварена ситуация и търсим варианти. Ако се стабилизираме, ще продължим участието си. В противен случай няма как това да се случи”, добави Папазов.


Тема Спорт