В невероятен мач Етър взе трета поредна победа при новия треньор Велин Кефалов, без изобщо да допусне гол в мрежата си. „Виолетовите" разбиха с 3:0 „Чавдар" (Етрополе) и го изместиха от второто място в класирането.
Близо 5000 души изпълниха трибуните на стадион „Ивайло" и дълго след края на мача аплодираха „болярите". „Етър" спечели с активна игра и раздаване от първата до последната минута. В 10-ата минута Кънев видя излезлия напред вратар и го прехвърли, но топката падна до гредата. Първият гол дойде в 16- ата минута, когато Гайдаров изведе Генов, той напредна и стреля, а вратарят изби. Аврионов довкара отскочилата в краката му топка - 1:0. Две минути по-късно, след корнер, ударът с глава на капитана Ванков бе избит от голлинията.
Гостите от Етрополе също играха много открито и допринесоха за хубавия футбол, но бяха отчаяни от блестящите намеси на вратаря Венци Димитров.
В 37-ата минута Тихомир Кънев навлезе в пеналата и бе съборен, а отсъдената дузпа бе превърната от Мариян Генов в 2:0.
Хубавите разигравания продължиха и след почивката, като Йордан Петров и Мариян Генов бяха извеждани сами срещу вратаря, но пропуснаха. Етърци играеха изцяло за публиката и за свое удоволствие. В 71-ата минута Румен Лапантов напредна и прецизно изведе Кънев, който с кинжален удар вкара за 3:0. До края можеше да паднат и още голове след нови удари на Петров и Генов.
Източник: sportal.bg