Христо Стоичков ще започне официално работа като част от ръководството на Барселона. Функциите на звездата са договорени и ще бъдат обявени следващата седмица. Това разкри самият той в интервю за bTV днес.
„Нека първо довършат преговорите, после ще кажа повече неща, свързани с моето бъдеще. Има вероятност да стана треньор и в следващите няколко дни. Разговорите с Барселона са почти на привършване. Ако излезе нещо друго, ще мисля нещо по-различно”, сподели Камата.
Днес Христо Стоичков и школата му в Етрополе получиха символа на световното първенство талисмана Закуми от посланика на Република Южна Африка г-жа Шийла Камерър.
Нейно превъзходителство обяви, Стоичков за пример за популяризирането и развитието на футбола сред подрастващите по света.
Относно школата в Етрополе и тази в Барселона, Стоичков коментира: „Целта ми е, колкото се може повече юноши да влязат в първия отбор, в момента са 6, дано станат 11. В школата на Барселона те са 4 вече на брой, това споразумение, което съм подписал с Барселона преди 6-7 години, се спазва. Много от тези деца имат вече един солиден опит. Много съм доволен от цялата организация както в Етрополе, така и в Барселона”.
Снимката е от днешното тържество в Етрополе.