Засилено полицейско присъствие се наблюдава в ромския квартал "Изток" в град Кюстендил. Над 30 жандармеристи претърсват 12 адреса.

Специализирана полицейска операция е започнала в 06.00 часа тази сутрин и засяга образувано дознание от Окръжна прокуратура-Кюстендил срещу един от лидерите на ромската фамилия Гольовци - Славчо Игов за причиняване на телесна повреда.

Операцията цели още събиране на доказателства, които да бъдат използвани, за да се удостовери съпричастността на Игов към лихварска дейност, съобщава Фокус.

Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че вече е задържан Славчо Игов - Ице.
През август тази година след инцидент Славчо Игов се е опитал да прегази двама души, при което е счупил крака на единия.

През април 2007 г. Игов е репатриран от Франция за търговия с девойки и склоняване към проституция. Доизлежава присъдата си в затвора в Бобов дол и след като излиза оттам, продължава престъпната си дейност.

При обиските и претърсванията в кюстендилския квартал „Изток" са намерени списъци за лихварство. Претърсени са пет адреса. Намерен е компютър със снимки на момичета.