На днешното заседание на ОбС бе внесена докладна, в която се предлага цените на 12 общински имота да бъдат намалени с 20%. Кметът обясни, че имотите многократно са предлагани за продажба, но до момента няма проявен инвеститорски интерес към тях.
За намаляване на цените гласуваха 21 съветници. Против бяха арх. Димитър Маринов, Петя Кочкова, Цеца Христова и Антон Стоянов.
Кметът Георги Георгиев поиска четиримата съветници да се аргументират защо гласуват “против”. “Гласувам против, защото в този списък са включени сградите на “Родина” и Младежкия дом. Според мен е по-добре те да не се продават, а да се отдадат под наем”, отговори арх. Маринов. Петя Кочкова добави, че продажбата на общински имоти не е единственият източник за приходи на общината. “Намаляването на цените показва, че те не са изгодни на кмета и хората около него, които биха купили тези имоти”, каза още съветничката.
В отговор кметът заяви, че няма клика около него, а екип от общински служители, с които работи. Той каза, че семейството му никога не е закупувало “нещо директно от общината или чрез поставено лице". “Всяка година попълвам декларация, която представям пред Сметната палата. В нея е посочено всичко – какво съм купил и откъде са дошли парите ми. Ако е имало нещо нередно, съответните институции да са ми потърсили отговорност”, каза още градоначалникът. 

В списъка на имотите, на които ще бъдат намалени цените, са включени: бивша сграда на “Родина 75” /със отстъпено право на строеж и метални гаражи с обща площ  от 45 кв./, оценена за 953 600 лева; помещение бивше кафе-аператив в сутерена на административната сграда на болницата – 85 000 лева; обособена част от Младежкия дом –518 000 лева; 3 имота за производствени, складови нужди и озеленяване / до ВиК/, оценени на 403 000 лева, 96 600 лева, 77 000 лева; високият корпус на болницата – 4 120 000 лева; обособена част от Младежки дом – 2 230 600 лева; бивша поща на болницата – 75 400 лева; обособена част от двуетажна административна сграда – 176 800 лева; обособена чат от Ритуален дом /изложбена зала и складови помещения/ – 119 600 лева; обособена част западната част на Ритуален дом - 400 800 лева.

Имотите ще бъдат предложени за продажба чрез търг.