По решение на ОбС от вчера, общината ще застрахова 16 имота – частна общинска собственост. В Списъка на имотите, подлежащи на задължително застраховане, са включени: бившия пионерски дом, който се намира на улица “Стефан Стамболов”, Младежки дом, открит форум-амфитеатър и складове, западна част на Ритуален дом, исторически комплекс “Урвич” – Младежка база, спортно-тренировъчен център “Васил Левски”, бившата административна сграда на “Родина 75И”, бившата съдебна палата, западната част от сградата на доболничната помощ, парокотелно в болницата, бивше заведение в болницата, общинската част от бившата поща в болницата, седеметажния корпус на МБАЛ, общинската част от сградата, в която се помещаваше училище “Европа”, новата пречиствателна станция “Чеканица”, сградния фонд, бивша собственост на “Родина 75И”.
По време на обсъждането съветникът от “Атака” Цеца Христова се поинтересува къде ще се застраховат обектите. В отговор кметът Георги Георгиев заяви, че общината ще приема оферти и ще изпълни най-изгодната от тях.
В гласуването на предложението не участва зам.-председателят на ОбС Иван Начев. Така ще бъде предотвратен евентуален конфликт на интереси, ако клонът на застрахователното дружество, който оглавява, участва с оферта за застраховане на общинските имоти.