Дербито на III кръг на НБЛ е в неделя, 31 октомври в Ботевград. В него ще се срещнат домакините от Балкан и Рилски спортист. Началният час на мача е 19.00.

Според предварителната програма срещата тряваше да бъде в събота, но бе изместена за неделя заради мачовете, които двата отбора играха в сряда за Балканската лига. За съжаление, и двата тима загубиха: Балкан при гостуването си на Морнар Бар в Черна гора със 79-71, а Рилски спортист в Самоков от Фени Индъстри с 86-76.

И двамата треньори - Петър Клечков на Балкан и Александър Тодоров на гостите, са изправени пред кадрови проблеми. За домакините почти сигурно няма да играе Емил Бинев, който има частично разкъсване на менискус. С травма от последната тренировка на тима в петък вечерта е и Георги Давидов.

От щаба на Рилски спортист съобщават публично, че в състава за утрешната среща няма да са контузените Атанас Радев, който през лятото напусна Балкан и заедно с Иван Лилов и Мартин Маринов премина в самоковския тим,  и Симеон Ценов. Ще играе обаче капитанът Александър Груев, който продължително време лекуваше контузия.