Баскетболният отбор на Балкан претърпя тежко поражение в днешното си домакинство срещу Рилски спортист. Той бе надигран тотално и загуби с 22 точки разлика - 62-84 (21-25, 6-22, 14-17, 21-20).

Зелените изиграха добри първи минути, когато водеха в резултата. До края на първата част обаче самоковци се откъснаха и спечелиха частта с 4 точки разлика. Крахът за Балкан настъпи във втората четвъртина. В нея играчите му отбелязаха едва 6 точки, както изглеждаха безсилни не само в нападение, но и в защита. В резултат на всичко това пасивът им на полувремето вече бе цели 20 точки -27-47.

Не по-добре се представиха домакините и в останалите две части.Техните съперници играеха значително по-добър баскетбол. В началото на последната част балканци направиха серия от 8-0, с която сведоха пасива си до 13 точки, но веднага след това разликата отново мина кота 20.

За Балкан на добро ниво бе единствено Айзея Мартин, който отбеляза 17 точки, взе и най-много борби - 6. Другият с двуцифрен точков актив - 13 точки, е Кирил Райков. С по 9 са Маринчешки и Цветелин Иванов, 8 има Филипов, 4 - Любомир Лилов, с 2 е Станимир Маринов.

Много силен мач за победителите изигра Бранко Миркович, който отбеляза 18 точки, има 6 асистенции и 6 борби.  Другите двама сърби също бяха на ниво - Вукосавлевич стана топреализатор с 21 точки, с 12 е Джодрже Йованович. Богдан Боев завърши с 9, но в защита той обезличи напълно най-добрия от началото на сезона в Балкан Любомир Лилов.

В този мач се видя, че разликата в класите на двата тима  е в полза на Рилски спортист. И то немалка, въпреки че след мача старши треньорът Росен Барчовски дипломатично каза, че полученото цифрово изражение в резултата от двайсет точки не е реална. Спечелихме главно с добра защита, бе лаконичен той след солидния успех на водения от него отбор.

Старши треньорът на Балкан Николай Пеев призна превъзходството на съперника. Надиграха ни под коша, където Рилски спортист доминира. Нашата защита не бе агресивна, отново допуснахме доста наивни грешки и това се оказа решаващо.

Снимки - Цветелин Кръстев.