От сезон 2010/211 г. Волейболен клуб "Етрополе" ще участва в държавното първенство на България в "А" Елитна волейболна група с представители на още осемнадесет отбора, разделени на четири групи.
Северозападна: "Козлодуй"- Козлодуй, "Град"-Белоградчик, "Етрополе"-Етрополе, "Изгрев"-Ябланица                                                                                                                  Североизточна: "Попово 09" - Попово, "Калбо" - Шумен, "Царевец-19" - В.Търново, "Казанлък" - Казанлък
Югоизточна:"Чорни 98"-Брезник,"Звездец" - Г.Малина, "Ерма`96"-Трън, "Септември Про синема"-София
Югозападна:"Родопа"-Смолян, "Левски-2005" - Карлово, "Локомотив"-Пловдив, "Раковски"-Димитровград,"Борино"-Борино, "Панайот Пондалов"-Сливен.
Играе се на двустранни срещи по кръговата системата "всеки срещу всеки" на разменено домакинство есен/пролет. Отборите, класирали се на първо и второ място, продължават в полуфинален плей-оф.                                                                  
В състава на Етрополе са картотекирани петима бивши състезатели на юношеските формации на "Левски". Това са състезатели на небезизвестния специалист, работил някога в Етрополе, Владимир Прохоров и юноши-старша възраст от клуба.
Състав на ВК"Етрополе": Любомир Любенов иДеян Рачев-разпределители; Валери Хинков, Димитър Димитров, Станимир Койчев-центрове; Михайл Бояджиев-диагонал; Емил Миков, Крум Захариев, Мирослав Георгиев, Ваньо Василев-посрещачи; Тихомир Тодоров: Стоян Стаменов-либеро.                                                                              
Целта пред отбора е първо-второ място, даващо право на участие в полуфиналите. Срещите започват на 13.11.2010 г.с гостуване на "Град"-Белограчик, след това ново гостуване в Ябланица на "Изгрев"-20.11.2010 г. и домакинство на "Козлодуй"- 27.11.2010 г от 16.00ч. в спортна зала "Чавдар".
След картотекирането и на мъжки отбор през този сезон Волейболен клуб "Етрополе" ще участва в първествата на България с единадесет представителни отбора в това число: момичета и момчета до 12 г./мини волейбол/, момичета и момчета до 13 г.момичета и момчета до 15 г. и юноши и девойки младша и старша възраст. Липсва само отбор жени, за което ръководството на клуба ще помисли от следващата година.
Източник: vasilvolley.blog.bg