Международното висше бизнес училище – Ботевград обявява конкурс за обучение на шест докторанти в направление „Икономика и управление” по отрасли. Изискванията към кандидатите са следните: да са български граждани; чужди граждани на държави – членки на Европейския съюз или Европейското икономическо пространство; чужди граждани със статут на постоянно пребиваващи на територията на Република България; лица със статут на бежанци; лица от българска народност. Задължително условие е кандидат-докторантите да са придобили образователно-квалификационна степен “магистър” със среден успех от дипломата, не по-нисък от „много добър” (4,50).
Кандидат-докторантите депозират документите си за участие в конкурсите до 05.01.2011 год. включително, в отдел “Учебна администрация” на МВБУ. В 5-дневен срок след изтичането на срока за подаване на документи всеки кандидат-докторант се уведомява писмено за допускането или недопускането  до участие в конкурсите. Определената такса за участие в конкурса е 25 лева.
Допуснатите кандидати ще полагат изпити по специалността и чужд език. Изпитът по специалността е устен и писмен. До устен изпит се допускат кандидатите, получили оценка от писмения изпит не по-ниска от „много добър” (4,50). За успешно положили изпита се считат кандидатите, които са получили средна оценка от писмения и от устния изпит не по-ниска от „много добър” (5,00). Изпитът по чужд език също ще бъде в две форми – писмена и устна. До изпит по чужд език се допускат само кандидатите, които са положили успешно изпита по специалността. За успешно положили изпита по чужд език се считат кандидатите, получили оценка не по-ниска от „добър” (4,00).
Продължителността на обучение на докторантите е 3 години за редовна и самостоятелна форма на обучение и 4 години - за задочна и дистанционна форма на обучение.
Годишната таксата за обучение в докторската програма е 2980 лв. и може да се внесе еднократно или на две равни вноски.
Припомняме, че Международното висше бизнес училище получи акредитация за обучение на докторанти от тази година.