Белгийските собственици на най-големия завод в Ботевград подготвят неговата продажба. Според неофициална информация в момента се отделят трите завода документално и технически, така че да бъде по-лесно сключването на самата сделка. Интерес има и към трите завода на ЕПИК, твърдят осведомени източници. Още преди кризата в Америка са се водили преговори за продажбата на ЕПИК 3, където се произвеждат уникални сензори за автомобилната промишленост. Интересът е бил от американски е европейски фирми, но заради световната криза и трудността да получат банкови кредити, потенциалните купувачи са забавили преговорите.
Интерес има и към ЕПИК 1 и 2 и според запознати те могат да бъдат продадени по-бързи отколкото ЕПИК 3. Интересът към електронното производство на ботевградския завод е главно от фирми от Азия, които по този начин искат да стъпят на европейския автомобилен пазар.
Групата ЕПИК, която има заводи в няколко държави по света, е собственост на трима белгийци. С най-голям дял е Роланд дьо Шатле, следван от Руди де Унтер и съпругата му Франсоаз Чомбер. През 2005 год. Роланд дьо Шатле е бил класиран на 10-то място по богатство в Белгия. Той има и солидни позиции в политиката като представител на либералите. През последните години Роланд дьо Шатле е идвал само един път в България. В началото на проекта в Ботевград го е правил два пъти годишно, казаха дългогодишни служители на фирмата.