Преди минути кметът инж. Богомил Георгиев направи изявление по местното радио, в което уведомява, че пожарите в община Етрополе са потушени. 
Днес продължихме с гасенето на пожара с 300 човека, пожарната служба, държавните лесничейства, гражданска защита, местни хора, които днес бяха най-много, от различни предприятия, от училищата, но не ученици, 40 човека и техника от „Елаците” МЕД, един техен булдозер работи по прокарване на пътища и всички пожарни коли.
В резултат на общите съвместни действия, подчертавам общите съвместни, организирани действия, пожарите на територията на общината са угасени.
Преди малко разговарях и с кмета на Тетевен, че и от другата страна към района на Черни Вит също са угасени,
Това ни дава едно спокойствие, сравнително по-добро спокойствие за събота и неделя. Но независимо от всичко, че са угасени, продължаваме наблюдението върху местата, които са  опожарени. Там където горяха пожарите. Вие знаете за кои села става въпрос. В събота и неделя ще бъдат под наблюдение и ако евентуално някъде се разгори затихнало огнище, да се реагира своевременно, за да бъде потушено и угасено. За тази цел ще участват хора от лесничейството, от пожарната и ловните дружинки, които ловуват в тези райони.
Искам още един път да благодаря на всички участници в гасенето на пожарите за вложеното старание, себеотрицание, воля, смелост и добре изпълнен дълг в потушаването на огъня. Затова, че предпазиха и недопуснаха в селата или махалите, въобще в Етрополска община да изгори някоя къща. Не дай си, боже, хора и животни да бъдат обгорени. Със задоволство трябва да кажа, че в резултат /пак повтарям/ на добрата работа, всички тези структури – пожарната и лесничействата, не беше допуснато пожарът да се разпространи върху къщи, стопански постройки и сгради, които се намираха в периферията на селата. Своевременно се преграждаше фронта на разпространение на пожара и се гасеше.
Още един път благодаря на всички и искам да се обърна с един апел към етрополци, към гражданите на Етрополе, към всички хора от нашата община, да се пазят местните гори, да се внимава с паленето на огньове, пушенето на цигари и други такива запалителни вещества. Към всички, които ходят в горите, да не допускат повече пожари, защото това е загуба за всички нас.
Изявлението беше излъчено по местното радио в извънредно издание на 12.11.2010 г. преди 19:00 часа.