Тази мисъл се породи по време днешния Коледен и Новогодишен празник в ДГ „Слънчице” в Етрополе. Датата е 20 декември, а часът 10:00 преди обяд.
Децата и техните празнични настроения уважиха Росица Христова – заместник-кмет на Общината и Росица Иванова – главен инспектор Просвета, култура и вероизповедание в Общинска администрация.
Преди дядо Коледа, те също зарадваха децата с подаръци от името на кмета Димитър Димитров и на цялото общинско ръководство.
Всеки път, каквото и да е тържеството, при винаги  различни песнички, стихчета и приказки, изпълнението винаги е едно и също – по детски сърдечно, красиво, неподправено и искрено. Така беше и днес в детската градина, която посрещна родители, гости и най-важните персонажи на празника – дядо Коледа и неговата постоянна спътничка красивата Снежанка. И най-вече грамадния човал с подаръци, с който двамата зарадваха децатата.
В програмата умело бяха съчетани и двата преближаващи празници – Коледа с коледарите с техните благопожелания и новогодишните сурвакари.
В красиво и най-вече сполучливо изработени костюми, малчуганите сполучливо пресъздадоха и предадоха празничното настроение на зрителите. Започна се с танца на снежинките.
След това едно след друго под коледната елха се изредиха треперещият Зайо-байо, баба Меца, Ежко-бежко, Вълчан, хитрата Лисана. Всички в очакване на добрия старец. До момента, когато едно от неговите джуджета донесе радостната вест, че всеки момент ще има подаръци за всички послушни деца.
Последва картината, пресъздаваща Игнажден, какъвто празник е днес наистина, Бъдни вечер и молитвата на стопаните за повече здраве, щастие и блогополучие.
С такива пожелания дойдоха и коледарите.
След което на импровизирата сцена запяха новогодишните сурвакари. Сурвачките заиграха по гърбовете на дошлите за тържеството родители и гости.
Накрая всички си направиха снимки за спомен с добрия старец и неговата Снежанка.