Бюрата по труда в градовете, в които има висши учебни заведения или клонове/филиали на висши училища, започват приемането на документи на 250 студенти за лятна ваканционна заетост в Германия през 2011 г.
Кандидатите - студенти в български висши учебни заведения, трябва да са на възраст между 18 и 35 години; да се обучават в редовна форма на занятия; да не са последен курс на обучение; да имат много добри познания по немски език и да са готови минимум 2 месеца да работят в Германия.

Молби (свободен текст на български език) ще се приемат до 7 януари 2011 г., в бюрата по труда по адрес на съответното висше учебно заведение. В нея кандидатите е необходимо да декларират, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция (задължително се посочват точните начална и крайна дата), а също така да посочат, че притежават необходимите средства да финансират заминаването си за Германия.

Кандидатите ще бъдат класирани в списък до 14 януари 2011 г. като решаваща ще бъде степента на владеене на немски език.

Документите на поименно изисканите студенти се подават от германските работодатели директно в Централата за чуждестранно и специализирано посредничество – гр. Бон.

Информационният бюлетин за чуждестранни студенти, желаещи да работят в Германия през лятото на 2011 г., може да бъде отворен на: www.arbeitsagentur.de/zentraler-Content/A04-Vermittlung/A046-ArGV/Publikation/pdf/Ferienbeschaeft-ausl-Studenten.pdf

Подробна информация кандидатите могат да получат на тел. 980-87-19, интернет страницата на Агенцията по заетостта или в бюрата по труда в градовете, където има висши училища, както и на адрес: www.arbeitsagentur.de, като се избират последователно: – Unternehmen – Arbeitskräftebedarf – Beschäftigung -Ausländer - Studenten/Ferienbeschäftigung - Merkblatt - Ferienbeschäftigung für Ausländische Studentinnen und Studenten.