Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ наложи имуществена санкция на кмета на Ботевград от 7193 лева, става ясно от решение на комисията от 11 ноември т.г.
То е по повод внесената жалба от „Пътно поддържане – Дупница” ЕООД, които са били едни от кандидатите в обществената поръчка за строителството на пътя до завода на „Пайплайф” в Ботевград, за което държавата отпусна целево 240 000лв.
Както вестник „Ботевградски вести” информира в последния си брой – обществената поръчка е била спечелена от „Барези 1”.
Фирмата от Дупница обаче обжалва, тъй като постановеното решение за класиране на фирмите не е издадено от компетентен орган, тъй като е подписано от зам.кмета на общината Цанко Цанов, а възложител на поръчката е кметът Георги Георгиев.
Освен това жалбоподателят твърди, че конкурсната комисия е приложила неправилно методиката за оценка на офертите. Според тях срокът на гаранцията, даден от фирма Барези – 12 години, е нереалистичен.
КЗК със свое решение се е произнесла, че оставя без уважение жалбата на „Пътно поддържане  Дупница” по Решение 7/15.10.2010 на зам.кмета на община Ботевград за класиране на участниците и избор на изпълнител на процедурата и налага имуществена санкция на кмета  на община Ботевград в размер 7193,92 лв. за сключен договор в нарушение на чл. 41, ал. 3 и ал. 5 от ЗОП. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.