37-годишният ас на баскетболния тим на Черноморец Прийст Лодърдейл страда от подагра. Това призна вчера треньорът на отбора Дечо Коешинов. Тази болест е позната още и като "царското заболяване". Според лекарския щаб на "Акулите"  Пи Ел е получил подаграта вследствие на своето свръхтегло. Болестта се отличава с подуване в долната част на крайниците и тежест в тях. При развитието й има опасност да се натровят тъканите и кръвта.

Заради това 222-сантиметровият гигант ще премине на специален хранителен режим и драстична диета. Целта е той да отслабне с 20-25 килограма. Отделно ще започне и интезивно лечение с медикаменти. При добро протичане на лечението се очаква подаграта да отшуми до един месец.

Вчера стана ясно, че за следващата година баскетболният клуб ще поиска субсидия от община Бургас. Тя все още не е уточнена, но се очаква да бъде между 150 и 200 000 лева.

Въпреки че направи нелоша селекция, тимът на Дечо Коешинов има само една победа от началото на сезона и е на незавидното 7-о място в класирането. В събота Черноморец посреща Спартак (Плевен).

Снимка: в. Труд