Без гръмки амбиции, но с желание за по-добро представяне стартира отборът на “Черноморец” в новото първенство на Националната баскетболна лига. Това обяви на пресконференция вчера старши треньорът на бургазлии Дечо Коешинов. На срещата с медиите присъстваха още помощникът Димитър Ставрев, новото попълнение в състава Прийст Лодърдейл и завърналият се след принудително едногодишно прекъсване поради усложнено възстановяване след операция Димитър Рошманов.


След загубата от “Левски” /103:95/ миналата седмица “Черноморец” ще преследва първата си победа за сезона тази събота срещу “Балкан” /Ботевград/. Коешинов подчерта, че съперникът играе с повече ниски центрове, които притежават добра стрелба от средно разстояние.


“Като погледнем статистиката от първия мач имаме много допуснати грешки и ще се радвам, ако грешим по-малко в решаващите моменти. По време на подготовката нямаше такива симптоми на срив при изпълнението на началните удари, но това го отдавам на голямото желание на Христо Захариев и Цветелин Иванов да се докажат пред бившия си тим”, каза треньорът Коешинов. Желание за по-добро представяне в сравнение с миналия сезон изрази старши треньорът.
“Нашата цел е да имаме по-големи успехи, от миналата година. С играта си да напълним залата, все повече зрители да идват на мачовете. Да спечелим повече деца, които да заобичат този спорт и да тренират баскетбол. Ще се опитаме да вземем максимума от всеки мач, за да направим по-добро класиране този сезон”, допълни Коешинов.
С капитанската лента за “Черноморец” ще излезе Прийс Лодърдейл. Американският 222-сантиметров център, с български паспорт, заслужи лидерската позиция след впечатляващия дебют, който направи в мача срещу “Левски”. Обявеният за MVP на кръга състезател заяви, че иска единствено да играе и да побеждава с “Черноморец”.


Относно селекцията наставникът на бургаския тим заяви, че има какво още да се желае особено в гардовата линия и на позиция 4. Всичко, което е направено до момента, е постигнато с минимални средства. При това финансово ограничение няма възможност за по-голяма селекция в отбора.


Клубът все още очаква реализирането на афишираната готовност за финансова помощ от страна на бизнеса в Бургас. От ръководството  благодариха на община Бургас и на малкото спонсори, които не са останали безразлични относно бъдещето на бургаския мъжки басектбол.    

          
Преди първото домакинство на “Черноморец” тази събота със здравословни проблеми са двама състезатели. С леки оплаквания е Прийст Лодърдейл, които няма да му попречат да играе. По-сериозно е състоянието на Атанас Пенев, който не тренира заради болки в коляното.


Във втория кръг на НБЛ “Черноморец” посреща състава на “Балкан”.  Мачът е на 23 октомври от 18.00 часа. Цената на входния билет ще е 2.00 лева.


Срещата ще бъде ръководена от международния рефер Мирослав Томов и колегите му Ивайло Ресиловски и Милен Цветков.  

Снимка: kompasbg