Делото срещу групата за отвличания „Наглите" не тръгна. На днешното първо съдебно заседание не дойде адвокатът на Ивайло Евтимов. Той е посочил, че е ангажиран по друго дело и няма възможност да се яви.
Освен това, стана ясно, че Прокопиев не е получил копие от обвинителния акт.
В съдебната зала присъстваха  Румен Гунински заедно с баща си, като и много от жертвите на групата за отвличания. Майката на Джорджио Марков - Катрин посочи пред медиите, че когато синът й е бил отвлечен, той е бил едва 14-годишен. Тя поиска минимум 15 години затвор за похитителите.
Катрин разказа, че още през 2008 г. е дала показания пред полицията, като е посочила имена и телефонни номера на повечето обвиняеми. Тогава обаче никой не е обърнал внимание на думите й, подчерта тя.
Киро Киров заяви, че не може да разпознае похитителите си и само съдът и прокуратурата могат да установят дали това са хората, виновни за отвличанията. По думите му, за всички подсъдими трябва да има тежки присъди. Той обаче изтъкна, че е очаквал днес да не бъде даден ход на делото, като прогнозира, че процесът ще се проточи много.
По делото има общо 122 свидетели, които трябва да бъдат разпитани. Следващото съдебно заседание е на 22 декември.