Делегация от столицата на Република Мордовия – Саранск, пристигна в Ботевград по покана на кмета Георги Георгиев. Официалните лица Александър Юткин, зам.-кмет на Ленински район, и Иван Петров, директор на предприятие за траурни услуги, ще вземат участие в тържествата по случай 133 години от Освобождението на Ботевград от турско робство. Сред гостите са и Сергей Фошкин, представител на Руското посолство в България, и Валентина Генкова, представител на Република Мордовия у нас.
Делегацията бе посрещната с цветя, хляб и сол в центъра на Ботевград, след което бе приета от кмета Георги Георгиев в неговия кабинет.
“Вашето пребиваване в Ботевград е празник за нас. Надявам се, че ще останете с добри впечатления от взаимоотношенията между Ботевград и Саранск. Отношенията между двата града винаги са били искрени, чисти и сърдечни. И това не е случайно. Догодина се навършват 45 години от нашата дружба и ние ще направим така, че тя да се запази и продължи от поколенията”, каза Георги Георгиев.
Александър Юткин благодари за топлото посрещане. “Когато стъпих на ваша земя, сърцето ми заби учестено. Много съм слушал за Ботевград. Наистина градът е прекрасен, уютен и топъл”, каза Александър Юткин. Той поднесе поздрави на общинското ръководство от името на кмета на Саранск Владимир Сушков и пожела да жителите на общината да бъдат здрави и щастливи, да имат мирно небе и спокойствие в душите си.