На тридневно посещение в Ботевград пристигна делегация от побратимения град Саранск.  Гостите от администрацията на мордовската столица - Павел Котин, Павел Кшияйкин и Иван Петров, ще се включат в тържествата по подов 134 години от освобождението на Ботевград от турско робство. 
По традиция делегацията бе посрещната в центъра на Ботевград с хляб и сол, а след това бе приета от кмета Георги Георгиев. „ Благодаря ви, че приехте нашата покана. Искам да ви уверя, че за нас всяко посещение на делегация от град Саранск е един истински празник. По време на пребиваването ви в Ботевград ще направим всичко възможно да се чувствате добре и да останете с отлични впечатления, за които да разказвате в Саранск. Градоначалникът увери гостите, че местната управа следи новостите в побратимения град. Георги Георгиев сподели за проектите, които в момента се реализират на територията на община Ботевград.
Водачът на делегацията Иван Петров благодари за топлото посрещане. Той каза, че в Саранск са проследили с интерес събитията около изборите в България.
Посещението на гостите в кабинета на кмета приключи с размяна на сувенири за спомен. Официалните лица и общинското ръководство се отправиха към мемориалния комплекс в село Новачене, където ще се проведе официална церемония по поднасяне на венци и цветя. Утре тържествата продължават в Ботевград.