ОУ „Н.Й.Вапцаров” и елитното 16-то училище, което се намира на ул. „Ботевградска” в побратимения на Ботевград мордовски град Саранск, са сключили договор за сътрудничество. Двете учебни заведения ще поддържат приятелски отношения и ще провеждат съвместни инициативи по електронен път. Освен това в ОУ „Н.Й.Вапцаров” ще бъде отреден кът на Саранск със снимки, сувенири и книги. Това каза директорът на училището Петя Кочкова за новините на телевизия „Ботевград”.


Кочкова беше включена в състава на официалната делегация от Ботевград, която в периода 10-15 юни бе на тържествата в Саранск, посветени на 373-тата годишнина от основаването на града.


Директорът на ОУ „Н.Й.Вапцаров” сподели пред телевизията, че за първи път посещава не само Саранск, но и Москва, и е изключително развълнувана от това, което е видяла, от топлото и сърдечно посрещане на домакините.  


Ботевградската делегация е поднесла цветя на паметника на Христо Ботев, построен през 1983 година, посетила е музеят на руско-българската дружба и други забележителности на града.


На 12 юни с нашите представители се е срещнал кметът на Саранск - Петр Тултаев. На официалния прием са присъствали неговите заместници, както и много гости.


Сн.: Телевизия "Ботевград"