Среднощна гонка, при която беше прегазен полицай, се разиграна по бургаските улици.

Около 02.00 часа тази нощ на кръговото движение до хотел "Мираж" в града автопатрул опит да спре за проверка лек автомобил "Опел Астра."

Младежът, управляващ колата, не се подчинил и продължил в посока кръстовище "Трапезица". Последвало е преследване, като полицейски патрул успял да настигне опела в района на кръстовище Средец - Созопол, информира burgasinfo.com.

Служителите са слезли от полицейския автомобил, но опелът се е обърнал срещу тях и се опитал да ги прегази.

След няколкократни разпореждания към водача да спре, единият от полицаите счупил стъклото на заключената предна лява врата с полицейска палка, за да неутрализира водача, но автомобилът тръгнал и преминал през краката на служителя, като го повлякъл със себе си.

За да се защити полицаят извадил служебния си пистолет и произвел четири изстрела със стоп патрони. Тогава опелът направил обратен завой и се насочил в посока кв. "Крайморие", спирайки самостоятелно на пътното платно на около 1 км от бензиностанция "Петрол" в посока Созопол.

При пристигане на полицаите до опела е констатирано, че водачът е прострелян в лявата страна на гръдния кош. Младежът е транспортиран от екип на "Спешна помощ" до МБАЛ Бургас и настанен за лечение, без опасност за живота.

След допълнителните действия е установено, че водачът на автомобила е криминално проявеният Щ.С., 23-годишен от Бургас. Заедно с него в колата са били още петима души, от които един непълнолетен. Това са А.А.(15 г.), П.Ч. и П.Р. на 20 г., П.Р. и И.М. на 24 г., всички от Бургас.

Работата по случая продължава.