Снощи в хотел “Ботевград” се проведе учредително събрание на ПП "Българска Социалдемокрация, чиято основна задача бе възстановяване на местната структурата на партията. За председател на партийната организация в Ботевград бе избран Петър Батев, бивш шеф на Автогара – Ботевград., а за негови заместници -  Ангел Ангелов от Трудовец и Стоян Лалов от Ботевград. За секретар на партията бе одобрена кандидатурата на Красимира Цолова от Трудовец.
Учредителното събрание се проведе в присъствието на Александър Томов, председател на партия “Българска Социалдемокрация”, представители на местните структури на БСДП и БЗНС и други. 
“Към възстановената общинска структура на Българска Социалдемокрация преминаха членовете на партия “Обединени социалдемократи”, чийто секретар е Йордан Йорданов. Той няма да бъде в нашите редици по много причини, които на този етап няма да коментирам публично”, каза Петър Батев пред наш репортер. Той съобщи, че идеята на ръководството на Българска Социалдемокрация е да създаде ново обединение на всички социалдемократи, което да се яви на предстоящите местни и президентски избори със свои кандидатури. 
“Новата социалдемократическа коалиция ще бъде учредена на национално ниво през март 2011 год. По време на форума ще бъде представена нова програма за социално-икономическо развитие на страната, каза още Петър Батев. –Процесът на формиране на новата социалдемократическа формация вече е в ход по места”, допълни той.