Вече съобщихме, че Етрополе е включен в схема BG161PO001/4.1-03/2010 „Подкрепа за прилагане на мерки за енергийна ефективност в общинската образователна инфраструктура на 178 малки общини” към Министерството на регионалното развитие и благоустройсто.
Вчера след обяд кметът инж.Богомил Георгиев и заместник-министърът Лиляна Павлова подписаха Договор за проект по Оперативна програма „Регионално развитие” на стойност 822 960 лв.
Целта на проекта е  подпомагане на устойчивото местно развитие, чрез реализация на инвестиция в образователната инфраструктура на Община Етрополе и за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на СОУ „Христо Ясенов”.
• Подобряване сградния фонд на СОУ „Христо Ясенов” за постигане на нормите на енергийна ефективност, топло съхранение и икономия на енергия.
• Подобряване жизнената и работна среда в институцията, чрез осигуряване на изисканите санитарно-хигиенни норми за топлинен комфорт.
• Осигуряване равен достъп до образование на населените места на територията на Общината, вкл. Групите в неравностойно положение – роми и деца със специални образователни потребности.
• Подобряване услугите в областта на образованието на Общината чрез усвояване на средства от Европейския фонд за регионално развитие.
Прогнозен срок на изпълнение е 2011 година.

На снимката: Сградата на общежитието към гимназията.