Интер е новият световен клубен шампион. “Нерадзурите” наследиха купата от Барселона след успех с 3:0 срещу конгоанския Мазембе във финала на турнира.

Италианският гранд бе по-добрият отбор на терена през всичките 90 минути нà стадиона в Абу Даби и не остави съмнение в превъзходството си над африканците.

Резултатът бе открит в 13-та минута, когато Горан Пандев се възползва от пас на Самуел Ето’о и вкара за 1:0. 4 минути по-късно ролите се размениха и македонецът асистира на камерунеца за втория гол в мача. Ето’о реализира с удар от ъгъла на наказателното поле и по този начин вече има голове в седем турнира през 2010-а, с което подобри постижението на Педро Родригес от миналата година.

До края на полувремето Милито имаше два страхотни шанса за гол, но не успя да реализира и преднината на Интер остана два гола.

През втората част “нерадзурите” спокойно доиграваха мача в търсене на трети гол, който окончателно да сложи край на интригата. Най-доброто положение се откри пред Майкон, който стреля в гредата.

Логичното все пак се случи и в 85-та минута Джонатан Биабиани оформи крайното 3:0 след пас на Деян Станкович

Успехът на Интер е исторически, тъй като с него за първи път от половин век

Европа повежда на Южна Америка в спечелените купи. Старият континент вече има 25 срещу 24 за Южна Америка. Мазембе пък пропусна да стане първият африкански отбор, спечелил трофея.