Тежък старт беляза делото срещу групата за отвличания "Наглите" 

Близо 3 часа състав на СГС не успя да даде ход на заседанието срещу деветимата обвиняеми - Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев, Даниел Димитров, Кирил Кирилов, Павел Петков, Любомир Димитров, Цветозар Славчев, Радослав Лебешковски и Митко Лебешковски.
Всички пострадали се конституираха като граждански ищци или частни обвинители. Състав на СГС обаче не допусна исковете на пострадалите за имуществени вреди, които в по-голямата си част представляват сумата за платените откупи.
Съдът отбеляза в мотивите за решението си, че прокуратурата не е повдигнала обвинение за изнудване и в този смисъл искането за парично обезщетение за имуществени вреди е неоснователно.
Лицата, предали паричните суми за откупа, не се явяват пострадали по делото.
Иначе, жертвите на „Наглите" поискаха общо 3 млн. 170 хил. лв. обезщетение за неимуществени вреди.
Пострадалият Илиян Цанев поиска 400 хил. лв., Михаил Краус - 500 хил. лв., Джорджио Марков претендира за 120 хил. лв. обезщетение. Денислав Величков иска 150 хил. лв. за неимуществени вреди и още 50 хил. лв. за нанесена средна телесна повреда. Ангел Бончев претендира за 250 хил. лв. обезщетение и допълнително поиска от похитителите си 100 хил. лв. за двата отрязани пръста на лявата му ръка. Съпругата му Камелия Бончева поиска 250 хил. лв., Георги Георгиев - 150 хил. лв., Васил Маникатов - 300 хил. лв. Киро Киров претендира за неимуществени вреди в размер на 200 хил. лв., Борислав Атанасов - 200 хил. лв. и Румен Гунински - 500 хил. лв.
Пострадалите Мехмет Чакър и Борислав Динев са частни обвинители по делото, но не поискаха парични обезщетения от групата за отвличания.

В тежък спор влязоха страните по делото. Адвокат Илиян Василев поиска отвод на двамата прокурори по делото Бисер Кирилов и Антония Близнакова. Адвокат Василев защитава един от основните обвиняеми по делото - Павел Петков, който според обвинителния акт е причинил телесните повреди на Ангел Бончев и Денислав Величков.

Според адвокат Василев, прокурорите са извършили закононарушение, тъй като не са привлекли като обвиняеми двама души от групата за отвличания. Става въпрос за Валентин Михайлов и Найден Недев, които са направили пълни самопризнания по време на досъдебното производство и са разказали подробно за участието си в групата на „Наглите" и в момента са основни свидетели на прокуратурата.