Истински екшън се разигра на последния мач от XI кръг в НБЛ между Ямбол и Левски. Гостите биха 101:98 след продължение. Изнервени от съдийските отсъждания, феновете на домакините пощуряха и започнаха да мятат бутилки по треньора на сините Тити Папазов. Той пък броеше бутилките пред очите на съдиите, с което допълнително нажежи обстановката. Един фен дори тръгна на саморазправа, но бе спрян от полицията. Срещата бе прекъсната за 4 минути.


В самия мач двата отбора тъгнаха равностойно, а Левски успя да вземе сериозно предимство в началото на втората част. На свой ред домакините се върнаха в мача с добри изяви под коша на Николай Върбанов и точна далечна стрелба на външните играчи.


Драмата настъпи в края, когато при равен резултат Мартин Дурчев трябваше да изпълнява два фаула, но пропусна втория. В последвалата атака звездата на Левски Аарън Харпър повтори упражнението и прати мача в продължение. Там двата тима си разменяха водачеството, а решаващи се оказаха няколко борби в атака за гостите.


В края крилото на Ямбол Павел Маринов имаше възможност да изравни, но пропусна от тройката.