Спортният директор на „Лукойл Академик” Сашо Везенков коментира ситуацията при големия съперник за титлата през последните сезони „Левски”. Сините са пред разпад, след като част от играчите вече напуснаха заради безпаричието, а късно снощи тимът трябваше да изиграе може би последния си мач при гостуването на „Мега Лекс” в Адриатическата лига с група от едва 9 баскетболисти. Везенков припомни, че преди години Константин Папазов е направил така, че „Славия” да изчезне от баскетболната карта, за да стане по-силен „Левски”.


- Да не забравяме, че някои хора закриха „Славия”, за да открият „Левски”. Преди много години целият отбор на „Славия” тръгна заедно с Константин Папазов към „Левски”, защото той им държеше правата. Тогава „Славия” изчезна, а това също е голямо име в българския баскетбол. Не пожелавам такова нещо на никой отбор. Това е част от живота. Сигурен съм, че един ден в баскетбола ще има и ЦСКА, и „Левски”. Трябва да има нов закон за спорта, защото сега няма кой да дойде да дава пари за спорт – коментира Везенков.



Очаква се в следващите дни окончателно да стане ясна съдбата на „Левски”, след като по-рано този месец бе поставен срок 1 януари. След тази дата всички играчи ще са свободни да си търсят нови отбори.


Тодор Христов, 7 дни спорт