След като се раздели с Балкан преди по-малко от месец под предлог, че се връща в САЩ да гледа болната си майка, американецът Джош Гонър много бързо си намери нов отбор. Това е финландският Kouvot, шести във висшата Корислига. Договорът му с този клуб, подписан няколко дни преди Коледа, е до пролетта на 2012 година.


Завръщането на Гонър във Финландия лесно можеше да се предположи, тъй като едва няколко дни след като напусна България финландският клуб изпрати искане за жълтата му карта. Ще припомним, че той си тръгна от Ботевград без да се сбогува с нито един от играчите на Балкан.


Преди да дойде в Ботевград, Гонър игра във Финландия в продължение на три сезона. В новия му клуб той пристигна по настояване на бившия му треньор в Корихайт  - Лехтонен и зае мястото на друг американец - Grayson Moyer.


Гонър вече изигра два мача с тима на Kouvot. Първият бе на 28 декември при домакинската загуба от КТР с 63-72, като за 33 минути отбеляза 11 точки. Вторият бе при гостуването на ТоПо от Хелзинки на 30 декември, когато тимът от югоизточният финландски град Коувола загуби с 84-79. И в тази среща Гонър отбеляза 11 точки за 29 минути игра с 1-9 от тройката и 3-7 за 2 точки, има 1 асистенция, 3 грешки  и е с коефициент минус 1.