Една от жертвите на отвличанията - Румен Гунински даде показания по делото срещу „Наглите”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Гунински разказа пред съда, че двама с черни дрехи и ръкавици го грабнали и го натикали в бял микробус. Похитителите му казали, че е задържан за разпространение на наркотици. Питали го кой е, като са го удряли преди, и след като са разбрали това. Освен всичко, са го разпитвали с какво се занимава баща му и дали е близък с Валентин Златев. Докато стигат до къщата, където го държали в плен, сменили няколко превозни средства. Студентът разказа, че похитителите му сложили белезници, оковали му краката и е бил с чувал на главата. Гунински показа на защитата белезите на ръцете си от белезниците, като спомена, че след като са го освободили, е ходил на рехабилитация.
Жертвата обясни, че в помещението, където е държан, се е удрял в тавана, когато се е опитвал да се изправи. В стаята през цялото време е било тъмно, но похитеният виждал червени точки от камери. Похитителите на два пъти го карали да записва послания към баща му. В един от тези случаи те казали на отвлечения, че баща му е събрал само 10% от исканата сума и ще трябва да получи някаква част от него. Преди да го върнат, те го изкъпали и преоблекли. Гунински обясни, че е различил двама, докато е бил в плен в къщата. Разпознавал ги по това, че единият имал по-тежък глас и му носел минерална вода и два сандвича, а другият му носел хлорирана вода и един сандвич. Жертвата заяви, че сега едва ли би разпознал похитителите си по гласа, както и къщата.
На свидетеля бяха прочетени показанията му от досъдебното производство поради различия в описанието на белия микробус, с който е бил отвлечен.

Делото срещу „Наглите” продължава на 17 януари. Очаква се на заседанието тогава да бъдат разпитани Денислав Величков, Ангел и Камелия Бончеви, жертви на отвличания, съобщава още Агенция "Фокус".