От Националния съюз на превозвачите благодариха на българските медии за отразяването на случая с простреляния таксиметров шофьор в София.

Те осъдиха употребата на огнестрелно оръжие и нарекоха станалото с 25-годишния водач Емил Денев „случка, достойна за Дивия Запад и недостойна за европейска държава".

Хората, работещи като таксиметрови шофьори са изложени на почти постоянен риск в своята работа. Денонощно в цялата страна се случват инциденти с таксиметрови шофьори, които не получават медийна изява и българската общественост не е информирана за тях, посочиха от съюза на превозвачите.

В писмото си те изразяват надежда, че лекарят, стрелял по таксиметровия шофьор ще бъде наказан.

Припомняме, в нощта срещу събота при спречкване в района на паметника „Левски" 25-годишният криминално проявен водач Емил Денев налетя на бой на лекар от МВР болница и на жена му. Медикът рани таксиджията с пистолет тип „Оса".

Заради случилото се от МВР изразиха готовност да "отворят досиетата" на таксиметровите шофьори пред фирмите, за които работят те. Припомняме, Денев има "скромните" 62 акта и 128 отнети контролни точки заради нарушения по пътя.