Холографски телевизор от най-ново поколение беше показан на изложението за потребителска електроника CES 2011 в Лас Вегас, пише money.bg.

Моделът HoloAD Diamond на InnoVision Labs е способен да преобразува обикновените двумерни изображения и видео в 3D холограми.

Посетители на изложението твърдят, че холограмите в работното пространство на HoloAD изглеждат по-добре, отколкото обемните изображения, показвани на сегашните 3D телевизори.

За да изпробват действието на HoloAD, журналисти са включили към него собствена флашка с картинки.

Технологията е придала дълбочина на изображенията, без да жертва цветове. Холографският проектор може да конвертира и видео, но към момента поддържа само кодек за файлове във формат flv.

HoloAD представлява призма, пречупваща светлинните потоци от няколко проектора, благодарение на което зрителят може да разглежда холограмите от всяка точка. За разлика от повечето 3D телевизори на пазара момента, HoloAD не изисква от зрителите да носят специални очила за триизмерно виждане.

Засега се предлагат два модела на холографския телевизор с резолюция 640х480 и 1280х1024 и цени съответно 4500 и 10 000 долара.