Lenovo пусна на пазара първия телевизор с операционна система Android 4. Смарт моделът К91, показан на CES 2012 в Лас Вегас,  използва двуядрен процесор Snapdragon S4 с тактова честота 1,5 GHz и осигурява достъп до интернет.

K91 разполага с уеб камера и над 100 предварително инсталирани приложения. 55-инчовият екран е изпълнен по технология IPS и се опреснява с честота 240 Hz.

Смарт телевизорът Lenovo K91 предлага достъп до интернет, стотици приложения и гласово управление

Любопитен факт е, че дистанционното на телевизора има микрофон за гласово управление. Потребителите могат например да изговарят команда за увеличаване на звука.

В дистанционното са вградени също жироскоп и акелерометър, които се използват при игри. Допълнително се предлага още един пулт само за игри, изпълнен като геймпад.

Уеб камера, вградена в рамката на телевизора, позволява общуване чрез видеочат и блокиране на телевизора или отделни приложения чрез функция за разпознаване на лицето на потребителя. По такъв начин може да се забрани достъпът на децата, например.

Първоначално Lenovo K91 ще се продава само в Китай, където Lenovo може да подпише по-лесно договори с доставчици на съдържание. Очаква се по-късно Android телевизорът да излезе и на останалите пазари.