Дизайнерът Джозеф Думари предлага иновативна концепция за телевизор със сменяеми панели, която осигурява гъвкавост на потребителите в ползването на съвремените достижения в областта.

Платформата Samsung MSTV се състои от две части: база с процесор и памет и екран, който може да се сменя. Потребителят купува базата, след което избира желания екран.Достъпни са най-различни варианти, които се отличават не само по размери на дисплея, но и по предназначение: за геймъри, киноманиаци и др.

Екраните с диагонал 40 инча имат резолюция 4096x2160 пиксела и поддържат стереоскопично (3D) изображение без необходимост от очила.

Телевизорът работи под управление на операционна система Android, благодарение на което се интегрира напълно с мобилни устройства със същата платформа. Потребителите могат да пускат на телевизора приложения от смартфон с помощта на функция SynchrTV, както и да ползват мобилното устройство като контролер за игри.

При липса на смартфон или дистанционно, потребителят може да управлява телевизора чрез сензорния екран или просто чрез гласови команди.

Базата поддържа също функция DPConnect, която позволява безжично свързване към телевизора на геймърски конзоли, плейъри и други устройства. Не на последно място, екраните на концептуалния Samsung MSTV са прозрачни.