Кметът Георги Георгиев се отчете публично за свършеното през 2010 година. Той представи отчета си вчера в големия салон на читалище „Христо Ботев”. В присъствието на повече от 800 човека градоначалникът изтъкна, че изминалата година е била успешна за община Ботевград.

„При гарантиран от държавата бюджет в рамките да 9 500 000 лева Общината създаде организацация за осигуряване на 17 000 000 лева в хазната, за да изпълним обещанията си към вас, жителите на община Ботевград”, каза градоначалникът. Той подчерта, че финансовата криза не е засегнала детските градини и училищата. „Нашите деца учат и се възпитават в чисти, уютни и отоплени помещения. Близо 5 000 000 лева са разходите в сферата на образованието. Това е една сериозна инвестиция, вложена в бъдещето на Ботевград”, заяви Георги Георгиев. Той съобщи, че разходите за общинската администрация, която наброява общо 120 служители в града и селата, са в размер на 990 000 лева.

„За инвестиции, строителство, ремонт  и благоустрояване са похарчени около 5 500 000 лева. От тях 3 000 000 са вложени в общинския център – Ботевград, а останалите в селата”, каза кметът и избори знаковите проекти, реализирани през миналата година в общината. „Готов е Домът за възрастни хора в Ботевград. За него за разходвани 1 250 000 лева. Въпрос на дни е обектът да бъде открит от премиера на Република България. Готов е историческият музей, в който ще покажем нашето богато културно-историческо наследство. За изграждането на музея са вложени 786 000 лева. Малко повече от 360 000 лева струва ремонтът на тренировъчната зала, която ще бъде разделена на три обособени части – за ледена пързалка и за тренировки на акробатите и баскетболистите.
Извършихме ремонт на градския канал, който е с дължина 1800 метра, и укрепихме двата моста над него. За цела осигурихме 163 000 лева.
През 2010 година изградихме 6 детски площадки на територията на града”, каза Георги Георгиев. Той изброи асфалтираните улици и междублокови пространства в Ботевград. Кметът подчерта, че както през миналата година, така и през тази ще бъдат вложени средства за асфалтиране на улици във вилна зона Зелин.
Градончалникът очерта проектите, изпълнени в селата през 2010 година.

Друго по-важно от отчета е, че през миналата година Общината е осигурила собствени средства в размер на: 219 000 лева за помощи на майките на новородени; 200 000 лева за безплатно пътуване на пенсионерите, 60 000 лева за дейност на пенсионерските клубове, 98 000 за спорт.

Георги Георгиев вметна, че местната болница е завършила 2010 година без задължения към доставчици, за което благодари на нейния управител д-р Филип Филев, който бе сред присъстващите на отчета.

Кметът съобщи още, че общината започва новата година с аванс от 19 500 000 лева, осигурени по проекти за изграждане на новата система за управление на отпадъци, за ремонт на детските градини „Звънче” и „Синчец” и на три учебни заведения: ОУ „Отец Паисий”, с. Врачеш, ОУ „Любен Каравелов”, с. Трудовец, и ОУ „Васил Левки” /високото крило/, Ботевград, както и за довършване на проекта за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води в града. 
Градоначалникът обеща, че през настоящата година ще започне и изграждането на нова многофункционална спортна зала в Ботевград.