Столичен адвокат е задържан за организиране на престъпна група, занимавала се с имотни измами, съобщиха от пресцентъра на МВР. Става въпрос за 42-годишен юрист с инициали К. Т.  

Той е действал заедно с издирвания Васил Петров - Бахамата, който след временно прекъсване за лечение на изтърпяването на наказанието му "лишаване от свобода" не се е завърнал в затвора в Бобов дол. Припомняме, вчера издирваният беше арестуван.

ОТ МВР дават и подробности за операцията, довела до задържането на адвоката.

На 12 януари той бил засечен с Бахамата близо до заведение в ж.к. „Люлин". Работата по случая започнала в края на октомври миналата година, когато 31-годишната Г.М. от Благоевград и Ц.И. на 20 г. от Дупница се опитали да изтеглят 17 910 лева от сметка на починала жена от клон на банка в столицата.

Криминалистите установили, че те са участници в организирана престъпна група, заминаваща се с имотни измами. За осъществяване на измамните сделки с недвижими имоти на починали хора, те използвали фалшиви документи - удостоверение за наследници, смъртни актове и др.

Освен задържаните, в престъпната група участвал Бахамата, а неин организатор е 42-годишният адвокат. Събрани са доказателства, че техни съучастници са също 35-годишният Г.К. от Благоевград, с прякор Биби, криминално проявен за лихварство и наркотици, обявен за общодържавно издирване и 53-годишният А.К. от София, който се укрива.

При обиска на жилището на организатора К.Т. са намерени различни документи, издадени от държавни институции, печати на банки, боеприпаси и личната карта на Бахамата.

Вчера на адвокат К.Т. е повдигнато обвинение по чл. 321, ал. 1 от Наказателния кодекс, а В.П. е привлечен в качеството на обвиняем, като участник в организираната престъпна група.

На двамата е наложена 72-часовя мярка за неотклонение „задържане под стража", допълват от МВР.