Ден след победата над Макаби Хайфа с 95:78 в турнира Еврочалъндж Лукойл Академик е напът да приключи поредната сделка с чужденец този сезон. В тима на сръбския треньор Йовица Арсич се чака пети американец. Той се казва Девин Грийн и за последно носи екипа на Шанхай Шаркс в китайската висша лига. Собственик на китайския отбор от 2009 г. е гигантът от НБА Яо Мин. Преди 10 дни Грийн е освободен за незадоволителни изяви и заменен от гарда на Чикаго Булс от НБА Джон Лукас.


Пристигането на новия играч в София ще доведе до освобождаването на някой от сегашния състав на Cтудентите. Застрашени да си отидат към днешна дата са двама - сънародникът на Грийн - Брус Боуман, и македонският талант Деян Стояновски. За Стояновски отдавна се говори, че няма да довърши годината в Лукойл. По-вероятно е обаче младокът да бъде задържан. Срещу Макаби Хайфа Боуман престоя на терена едва осем минути, в които така и не направи нищо запомнящо се.


С привличането на Грийн ръководството на шампионите се надява отборът да стане още по-силен и да атакува купата в Еврочалъндж. Американецът е второто ново попълнение в зимната пауза, след като навръх Йордановден към Правец пое 221-сантиметровият хърватин Бруно Шундов.

Владислава Лазарова