Президентът на Лукойл Академик Валентин Златев логично не бе доволен от загубата на неговия отбор с 63:71 от Спартак (Санкт Петербург) за EuroChallenge. Въпреки че рядко дава изявления, той все пак отдели малко време, за да отговори на няколко въпроса на "Тема:Спорт":

- Господин Златев, едва ли сте доволен от показаното от Вашия отбор, но как Ви се стори мачът?

- Загубихме и мисля, че това бе незаслужено. Не можем да обвиняваме съдиите, макар че допуснаха грешки. Вината си е наша. Имам въпроси към някои треньорски решения и предстои да ги обсъдим.

- На моменти наистина имаше доста претенции към съдийската тройка от скамейката на Лукойл, но се видя, че съперникът има доста класни играчи, с които не успяхте да се справите в края на мача...

- Най-лесно е да хвърлим вината върху съдийството и да кажем, че съдиите са ни ощетили. Разбира се, имаше доста спорни техни отсъждания, но мисля, че вината си е в нас.

- Привлякохте няколко нови имена, доволни ли сте от селекцията, която направихте?

- Каква по-добра селекция от тази можехме да направим в момента!?

- Казахте, че имате въпроси към някои треньорски решения?

- Да и ще ги задам към спортното и треньорското ръководство. Основно към тях са забележките ми.

- Предстои ви мач с Левски, има ли известно притеснение у Вас след тази загуба и как виждате развоя на първенството и шансовете в EuroChallenge.

- Твърдо вярвам в силата на отбора и в неговия потенциал. Нямам никакви притеснения както относно предстоящия мач, така и в българското първенство. Убеден съм в успеха във вътрешния шампионат и в класирането ни по-напред в Европа.