Днес бе оповестено официално, че "Лукойл България" става спонсор на мъжкия баскетболен отбор на "Левски 2014". Старши треньор на  тима на "сините", който най-вероятно ще се казва "Лукойл Левски", е Константин Папазов. Интересно е да се припомни какво е било мнението на  президента на петролната компания преди години.


През март 2008 година излизащият тогава спортен всекидневник "7 дни спорт" публикува на своите страници, както и в електронното си издание, изказване на Валентин Златев, от което става ясно какво е мнението му за Тити Папазов. Ето препечатката: 


Валентин Златев: От Тити не става и чеп за зеле


 


След днешната първа осминафинална среща от турнира по баскетбол за купата на УЛЕБ между Лукойл Академик и Динамо (Москва) президентът на БК Лукойл Академик Валентин Златев заяви пред журналисти в зала "Универсиада", че ако Константин Папазов стане помощник на старши треньора на българския национален отбор по баскетбол за мъже Пини Гершон, то той ще спре играчите на шампиона от участие в българския национален отбор.


 


"Проблемите, ако говорим за такива, са много. Успех е, че стигнахме до тук. Получи се един добър мач. Динамо е един много силен отбор с по-дълга скамейка и с по-големи възможности и традиции. Липсваше ни късметът и самочувствието. Докато спортните съоръжения са такива и първенството ни е такова ще бъде по този начин. Аз съм изключително благодарен на публиката.


 


Ние не сме се отчаяли и ще играем мъжки в Москва и ще направим каквото можем. Развитието на баскетбола е отношение на цялото общество. Трябват ни добри треньори, които да обучават младите хора, а не както в момента правим Тити Папазов заместник треньор в националния отбор.


 


Тити Папазов беше треньор на мъже, на жени. Сега е помощник. Българският баскетбол не може да бъде негов заложник и да го чакаме да се упражнява навсякъде. Той беше шоумен, певец, беше треньор при мен и го уволних. От Тити не става и чеп за зеле. Изхарчих 3-4 хиляди евро, за да го пращам на обучение, а той дори не ми представи отчет. Моето мнение е ясно и категорично. Ние не говорим за шоу, а говорим за спорта в случая. Крайно време е да разбере, че призванието му не е да е треньор по баскетбол. Нека Тити Папазов се развива като поет", завърши Валентин Златев.