Футболният отбор на "Балкан" постигна втора победа като гост в първенството на Западната "Б" група. Днес на стадион "Бончук" "зелените" се справиха с последния в класирането "Марек" с 1-0.

 Единственото попадение бе дело на Мариян Христов с глава в 20-та минута. При повторния си дебют с екипа на родния си тим 35-годишният халф улучи и греда и при още една ситуация можеше и да удвои резултата. Нашите нацелиха още една греда чрез Иван Редовски, пропуски пред вратата на "Марек" направи и Георги Иванов.

Миналата година старши треньор на "Марек" бе Стоян Коцев, а титулярен нападател - Иван Редовски.

Недоволен от загубата, президентът на тима от Дупница Йордан Андреев обяви веднага след мача, че ще подаде жалба срещу съдийството в тази среща.

Това лято Мариян Христов се завърна в България след 11 успешни сезона в Германия. Единственият българин, шампион на Бундеслигата - с отбора на Кайзерслаутерн, се зае с подобряване нивото на футбола в Ботевград. Формално той заема длъжността изпълнителен директор на ПФК "Балкан". Повече от месец Мариян започна да тренира с отбора и влизането му в игра бе само въпрос на време, като днес донесе победата на "Балакн" още при първия си мач.

Любопитното е, че Мариян Христов за последно игра официален мач с екипа на "Балкан" през сезона 1992/93 година, като и тогава старши треньор на тима бе Стоян Коцев. След Като година по-късно Кано го привлече в "Славия", настъпи дълъг период, в който двамата нямаха допирни точки по футболните терени. Съдбите на двамата кореняци ботевградчани се преплетоха отново това лято, и то отново с "Балкан".