Сайтът на НСИ работи без проблеми, увериха от пресцентъра. Вчерашното спиране се дължи на последни настройки и проверки на системата, която ще обработи данните на регистриралите се.
Информацията, събирана с Преброителната карта, ще бъде използвана само за статистически цели. Подадените данни ще бъдат обработени при пълно запазване на тяхната конфиденциалност. Тайната на отговорите е гарантирана съгласно чл. 25, 26 и 27 от Закона за статистиката и чл. 29, 30 и 31 от Закона за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2011 година.
С направената регистрация трябва да се преброят всички лица, които обичайно живеят в жилището, както и временно присъстващите лица. Ако искате да преброите по Интернет и Ваши близки, които живеят в друго жилище, трябва да направите нова регистрация с личните данни на едно от лицата, които ще преброите. Лицата, които са сменили личните си карти няколко дни или непосредствено преди преброяването, могат да се преброят, като използват номера на старата си лична карта (ако го знаят) или могат да бъдат преброени чрез регистрация от друг член на домакинството.
След успешно приключване на преброяването ще получите уникален цифров код, който трябва да запишете или разпечатате, за да го предадете на преброителя, който ще Ви посети. В случай, че сте преброили Ваши близки, живеещи в друго жилище, трябва да им съобщите техния код, за да го предоставят на своя преброител.
Ако имате въпроси, отнасящи се към преброяването, можете да ги зададете всеки ден от 8 до 22 часа, включително в почивните и празнични дни, на телефони: 0700 16 310, на цената на един градски разговор за абонати на Виваком; 0882 606 606 – за абонати на МTел; 0898 148 206 – за абонати на Глобул; 0879 888 096 – за абонати на Виваком, както на e-mail адрес: support@nsi.bg, съобщава НСИ.