Apple вече са започнали производството на iPad 2, пише " Wall Street Journal", цитиран от kaldata.bg. Според запознати с проекта, в новото устройство ще има вградена камера и по-бърз процесор.

Освен това, новият iPad ще бъде по-тънък и по-лек от предишния модел. Видеокамерата, интегрирана в предния панел, ще позволява осъществяването на видеоконферентна връзка. За целта Apple вероятно ще разчита на FaceTime.

Дисплеят няма да има висока резолюция, тъй като увеличаването на броя на пикселите при този размер на екрана е доста трудно. Ще бъдат инсталирани повече памет и по-бърз процесор за графичните изчисления.

За разлика от настоящия iPad, наследникът му в началото на продажбите ще бъде предлаган в мрежите на AT&T и Verizon Wireless. От Apple май са се отказали от продажбите изключително чрез AT&T, след като новият iPhone ще бъде достъпен и чрез Verizon Wireless.

От пускането на пазара на iPad през април 2010 година досега компанията Apple е успяла да продаде около 14.8 милиона екземпляра от таблета, като 17% от тях са продадени само по коледните празници. Тъй като досега те обикновено са разчитали на годишен цикъл при пускането на пазара на своите продукти, се очаква iPad 2 също да влезе в търговската мрежа през април.