Днес баскетболистките на ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" и ГПЧЕ "Алеко Константинов"  от Правец сътвориха в зала "Балкан" запомнящ се спектакъл. Той бе част от проявите, посветени на патронния празник на ботевградската гимназия - 126 години от рождението на големия български учен и общественик академик професор д-р Асен Златаров.


Водени от преподавателя по физическо възпитание Никола Фампарски, момичетата от ботевградското училище победиха с 85-62 (43-33). Въпреки че отстъпиха, девойките от  езиковата гимназия в Правец също се представиха на високо ниво. А най-радостното от всичко бе, че срещата - първа по рода си при девойките  поне от петнайсет години - се превърна наистина в празник. Особено впечатляваща бе огромната подкрепа с плакати и овации, която баскетболистките получиха от своите съученици и преподаватели, както и от камерната, но стилна денс формация.


След мача директорката на ботевградската гимназия Даниела Колева направи жест към всички участници, като подари на двата отбора и на съдията на мача Лъчо Диков кутии с луксозни шоколадови бонбони, и искрено им благодари за шоуто, което направиха.