Единайсетият в Югозападната В група Балкан победи днес седмия в Западната Б група Чавдар Етрополе с 2-0 в контролен мач, игран днес на изкуствения терен в Правец.

Още във втората минута с мощен и точен шут от около 30 метра Здравко Атанасов от Балкан  откри резултата.  "зелено-белите" удвоиха в 40-та минута, когато Стоядин Станков направи хубав рейд по дясното крило, намери в наказателното поле Иван Георгиев, чийто удар първо бе избит от вратаря, но добавката на играча на Балкан бе точна. През второто полувреме ударите към двете врати се брояха на пръсти и до края на мача резултатът остана непроменен.

Авторът на втория гол Иван Георгиев е едно от новите попълнения в Балкан, заедно със започналия като титуляр Цветан Зарев - бивш играч на Локо Мездра, за последно бе в Банско 1951. Треньорът на Балкан Мариян Христов не влезе в игра, пусна всички налични футболисти. Отлични прояви на вратата на Балкан имаше завърналият се след много контузии и няколко операции вратар Мартин Митев.

Етрополци бяха бе няколко основни играчи - четиримата национали до 19 години на турнира в Албена и двама, които са на проби в чешкия Сигма Оломоуц. В тяхно отсъствие останалите им съотборници не впечатлиха. В игра влезе и завърналият се преди два дни от английския Нотингам вратар Димитър Евтимов, който бе там на проби.

Това бе първата и единствена контрола на Балкан преди началото на пролетния полусезон на Югозападната В група, което е тази неделя - 20 февруари. В първия пролетен кръг тимът от Ботевград ще бъде домакин на Перун Кресна.

Снимки: botevgrad.com