Днес футболистите на Балкан победиха като домакини Чавдар Етрополе в отложен мач от първенството на Югозападната трета лига. Това стана под непрестанно падащия сняг над терена с изкуствено покритие на Герена.


Преди мача малкият син на треньора Иван Редовски - Велислав, рецитира стихотворение за Ботевград. На днешния 1 декември през 1934 годин с указ на цар Борис III Орхание бе преименувано на Ботевград. На стадиона имаше и празнична украса по този повод.


През първото полувреме Балкан първи имаше възможност за гол, но в 36-та минута удар на Калоян Бонев не можа да порази целта. Последните минути от това полувреме бяха за гостите, които първо създадоха мелле, а след това откриха резултата след рикошет в тяло на играч на Балкан. Минута прези края му главният рефер подмина чиста дузпа за домакините за откровена игра с ръка на бранител на гостите.


Второто полувреме започна с масиран натиск на Балкан и резултатът не закъсня. Дейвид Йорданов пое топката в своята половина и стигна с нея в наказателното поле. Там комбинира със свой съиграч, кълбото отново попадна у него и той с отмерен удар изравни 1-1. Това стана в 50-та минута.


Устремът на домакините продължи, а Чавдар разчиташе на контраатаки. При една от тях те се възползваха от лошо изчистена топк от защитата на Балкан и отново поведоха в резултата, точен с диагонелун прехвърлящ удар бе Гущеров.


Само две минути по-късно обаче балканци отново отбелзаха гол. След центриране Павел Петков качи топката на главата на Калоян Бонев той под погледа на инертните защитници на гостите вкара за 2-2.


Попадението даде нов тласък в играта на Балкан и в 74-та минута Димитър Руйчев с отличен удар извън наказателното поле отбеляза гол за 3-2. Минути по-късно балканци бяха близо и до четвърто попадение, но нямаша шанс, а при атаката грубо влизане на бранител на етрополци в краката на Павел Петков  наложи той да бъде сменен принудително.


В оставащото до края  време хаотичният натиск на Чавдар не доведе до промяна на резултата. Балкан - Чавдар Етрополе 3-2.


Във временното класиране Балкан измести Чавдар от второто място и вече има 31 точки. Тимът от Етрополе е с 30, но е с 3 мача по-малко.


В друг отложен мач от днес Марек завърши наравно - 2-2, при гостуването на дубъла на столичния Септември.  Отборът от Дупница остава начело в класирането с 36 точки.


В последния си мач от първенството тази година - в събота, Балкан ще бъде гост на Банско.