При специализирана акция днес служители на териториалното звено „БОП" - Варна и прокурори от Варненска окръжна прокуратура са разкрили оранжерия за отглеждане на марихуана, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Оранжерията е била разположена в частен апартамент в кв. „Аспарухово".

Иззети са над 100 стръка от растението в различен стадий на развитие. Част от растенията са в процес на растеж, а други - на сушене. При претърсването е иззето и цялото оборудване, необходимо за отглеждането на насажденията - филтри, лампи с таймери, различни химикали, литература за отглеждане на марихуана, уреди за измерване на киселинноста, всичко за около 5 000 лв.

Точното количество на иззетите наркотични вещества ще бъде определено след лабораторен анализ.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по смисъла на чл. 354-В от НК, задържани са двама - Х.П./32 г., наел апартамента и П. Д. /39 г./, и двамата осъждани за кражби на МПС. Работата по случая продължава.

Днешната акция на варненските антимафиоти е втори удар срещу отглеждането и разпространяването на наркотични растения. Припомняме, че само преди дни в центъра на Варна бе открита и друга, „високотехнологична" домашна лаборатория за отглеждане на марихуана.