ЦСКА има само една победа на “Герена”. На 22 декември 1985 година “червените” печелят с 3:1 срещу вечния си съперник в шампионатен мач. Двубоят е от пролетния дял на първенството, но заради участието ни на световното в Мексико няколко кръга са изтеглени и се играят през зимата. Двата тима носят по това време имената Средец и Витоша заради разформироването на ЦСКА и “Левски” след “черния” финал за Купата на България, състоял се на 19 юни същата година. Те се срещат под тези имена в края на август, когато се провежда есенното вечно дерби. "Сините" бият с 2:1 в Борисовата градина.
Около срещата на 22 декември има няколко любопитни момента, които са свързани както с “армейците”, така и с техните опоненти. Звездата на “сините” Божидар Искренов пропуска вечното дерби. Два дни преди двубоя Гибона купонясва до ранни зори в компанията на свои приятели в столичния квартал “Младост”. Радостта на народа си пийва порядъчно и някъде към 5 часа сутринта ляга за малко, за да поспи. В 10 часа Гиби трябва да е на тренировка и се успива. Разбирайки, че закъснява, Божидар Искренов по най-бързия начин пали новата си Лада 1500 S, която е върхът на технологията в социалистическото автомобилостроене. Гиби обаче е махмурлия. Фучи по Цариградско шосе и на “Орлов мост” се забива в някакъв москвич, управляван от жена. На двамата им няма нищо, но Ладичката на Гибона е доста ожулена.

След направената проба за алкохол ясно се вижда, че Искренов е поркал. Шофьорската му книжка е отнета, но това е най-малкото. Жената настоява да съди най-обичания по това време футболист на “Левски”. Благодарение намесата на висши кадри от МВР Гиби се отървава с дребна глоба. Той обаче е изваден от групата за мача с ЦСКА по заповед на ръководството. Треньорът на тима Кирил Ивков не прави никакви опити да разубеди началниците си, защото знае, че е безсмислено.
Друга звезда на “сините” в тези години е Георги Йорданов, който по-късно облича и червения екип. Ламята, както е известен техничният халф, също го удря на живот. Но не на маса, а в кревата. Брюнетът е известен със страстта си както към хазарта, така и към жените. Той си поръчва проститутка, за да разтовари напрежението. Но по време на страстния секс се...контузва в слабините. Йорданов все пак се явява в точния час за тренировката и не само попада в групата, но и в титулярния състав. Ламята обаче едва ходи из терена, тъй като чувства леки болки. След мача той признава пред съотборниците си: “Тая първо ме изтощи яко, а и за капак ме контузи. То бива страст, ама чак пък толкова!”.
В отбора на ЦСКА пък изчезват няколко чифта обувки и фланелки ден преди мача. Неизвестни успяват да нахлуят в съблекалнята на отбора и да приберат всичко, мярнало се пред очите им.
Двама са героите в дербито на “Герена”. Треньорът Димитър Пенев пуска в стартовия състав племенника си Любослав, който му се отблагодарява с гол. Другите две попадения са дело на опитния Стойчо Младенов, екзекутирал по-рано (на 17 март 1982 година) Ливърпул. Към легендарния футболист на ЦСКА е прикрепен Калин Банков. Задачата на защитника е да опази Стойчо, но в крайна сметка нападателят го прави разноглед.
 
ЦСКА открива още в 6-ата минута, когато 19-годишният Любо Пенев получава топката в наказателното поле, майсторски се обръща и с мълниеносен удар бележи. Само 5 минути по-късно Стойчо Младенов развинтва Банков и вкарва за 0:2.
“Сините” са като попарени. ЦСКА продължава да атакува, а след силен изстрел на Георги Славков-Бенкса, резултатът за малко да стане 0:3. Славков е от играчите, които никак не обичат вечния съперник. Той постоянно ги провокира, бъзика, а преди изпълнението на един от ъгловите удари подвиква на вратаря Владо Делчев: “Ей, смешко, след малко ще ви ушием още три-четири парцала!”.
В 32-ата минута обаче застаналият на ръба на засадата Руси Гочев получава дълъг пас. Бившото крило на Черноморец надбягва “червената” защита и намалява на 1:2.
В 41-ата минута ЦСКА бележи трето попадение. Любо Пенев е фаулиран в наказателното поле и съдията Величко Цончев посочва бялата точка. Стойчо Младенов хладнокръвно превръща в дузпата в гол, разписвайки се за втори път.
През второто полувреме нов гол не пада. “Сините” се мъчат да променят развоя на събитията, но не успяват. Не им помага и влизането на сина на Гунди в игра. Андрей Аспарухов се появява на терена като резерва в 57-ата минута на мястото на Николай Илиев. Станалият за смях Калин Банков пък е заменен още на почивката от настоящия треньор на Калиакра – Тони Здравков.
Вечерта след мача Димитър Пенев кани отбора на голяма софра в любимото си заведение, намиращо се близо до Окръжна болница. Пената отваря две бутилки уиски, слага ги на масата и обявява в свой стил: “Пийте и празнувайте! Честита ви... Нова година, тя вече дойде при нас!”
В крайна сметка нито ЦСКА, нито Левски стават шампиони. Първото място през сезон 1985/86 година е за Берое, който води люта битка за златото с Ботев (Пловдив).
22 декември 1985 .
“Левски” – ЦСКА 1:3
0:1 Л. Пенев (6), 0:2 Ст. Младенов (11), 1:2 Гочев (32), 1:3 Ст. Младенов (41 - дузпа)
“Левски”: Владо Делчев, Калин Банков (46 – Антони Здравков), Красимир Коев, Петър Петров, Николай Илиев (57 – Андрей Аспарухов), Димитър Марков, Руси Гочев, Пламен Цветков, Михаил Вълчев, Георги Йорданов, Николай Тодоров
ЦСКА: Георги Велинов, Недялко Младенов, Радослав Здравков, Красимир Безински, Георги Димитров, Костадин Янчев, Александър Чавдаров, Георги Славков (60 - Методи Томанов), Любослав Пенев, Ружди Керимов, Стойчо Младенов.
Стадион: "Герена" - 25 000 зрители